Pečivo - nízkosacharidové

Suroviny na 2 bochníky velikosti housky (1 bochník 8 g sacharidů): 60 g jemných ovesných otrub 50 g mandlové moučky 50 g sekaných mandlí 40 g vlákninového prášku 1 lžička prášku do pečiva 200 g zakysané smetany 2 vejce 1 lžíce řepkového oleje sůl semínka dle chuti (např. sezamová, lněná, dýňová...
SUROVINY: 300g tvarohu 4 vejce 250g celozrnné špaldové mouky 100g mandlové moučky 100g nasekaných oloupaných mandlí chlebové koření sůl pepř žloutek na potření housek nasekané mandle, kmín, příp. jiná semínka na posypání housek   Vejce rozmícháme s tvrohem dohladka, zvlášt smícháme mouku...
Suroviny: 520g žitné mouky (případně kombinace 260 g žitné mouky + špaldová nebo kombinace různých druhů mouky) 20-30g kvásku různá jedlá semínka (tykev, slunečnice, sezam apod.) - výborná jsou i jádra vlašských ořechů koření (např. kmín), sušené bylinky sůl (cca 1 lžíčka) voda Několik lžic kvásku...
Suroviny na cca 30 placek (1 placka 1 g sacharidů): 200 g mletých lněných semínek 100 g sezamových semínek 200 g mandlové moučky 150 g vlákninového prášku 15 g natronu 5 g prášku do pečiva 10 g soli po 20 g koriandrových semínek a drceného kmínu 2 lžíce octa 1 vejce Troubu předehřejte na 180 0C....
Suroviny: 180g hladké celozrnné žitné mouky + 25 g na vyvalování 200 ml vody 40 g mixovaného lněného semínka 1 vrchovatá lžička drceného nebo mletého kmínu trochu mořské soli Lněné semínko najemno namixujeme a společně s hladkou žitnou moukou, vodou, solí a kmínem zaděláme jemné těsto. Těsto...
Suroviny: 1 kg žitné mouky 1 lžíce soli 2/3 l vlažné vody 50 g kvasnic Ze surovin vypracujeme tuhé těsto a necháme je nejméně dvě hodiny kynout. Pak je vyválíme na pomoučeném válu na bochník a opět necháme kynout. Před pečením v troubě předehřáté na 180 °C potřeme chléb vlažnou vodou, což opakujeme...