Hlavní jídla s masem

Suroviny: 2 lilky, olej 2 středně velké cibule 500 g rajčat 2–3 stroužky česneku 400 g mletého hovězího masa 200 g mletého vepřového masa hrst petrželky kudrnky pepř sůl Lilek nakrájíme příčně na tenké plátky (tenčí než 1 cm), vyskládáme jeden vedle druhého na plech, posolíme...
120g neloupané pohanky 3 stroužky česneku 3 velké cibule 2 hrsti sušených hub   Houby i pohanku namočte na půl hodiny do horké vody (každou surovinu zvlášť). Cibuli nakrájenou na kolečka osmažte na řepkovém oleji dozlatova. Smíchejte houby, pohanku, cibuli i utřený česnek, osolte a...
Suroviny -1 porce (8g S): 250g cukety 1 malá cibule 1 lžíce řepkového oleje 50g crème fraîche 50g krevet 1 lžíčka nasekaného čerstvého kopru sůl pepř 1 lžíčka másla 15g nastrouhaného sýra (parmezán) Troubu předehřejte na 200o C. Cuketu podélně rozpulte. Nožem nebo lžíčkou vyberte...
4 velké papriky 400g mletého hovězího masa 1 vejce pepř, sůl, olivový olej 3 rajčata 200 g pohanky Z paprik odstraním střed s jadérky a naplníme směsí mletého masa (osolené, opepřené a promíchné se syrovým vejcem), naplněné papriky uložíme do zapékací mísy, pokapeme olivovým olejem a podlijeme...
0,5 kg vepřového bůčku 1 kg kysaného zelí větší cibuli lžíci sádla 4 rajčata sůl a pepř (mouka na zaprášení) Bůček rozkrájený na kostky opečeme na osmahnuté cibulce, přidáme pokrájené zelí, podlijeme vodou a na mírném ohni vaříme bez pokličky. Po změknutí zaprášíme moukou, přidáme na čtvrtky...
1 kg vepřových plátků (kýty nebo krkovice) sáček kysaného zelí 6 plátků anglické slaniny sůl a mletý pepř drcený kmín grilovací koření Maso naklepeme, osolíme a okořeníme, na každý závitek položíme plátek slaniny a na ni hrstku vymačkaného kysaného zelí. Zabalíme, sepneme jehlicemi nebo...
2 menší brokolice hrudník a přední nohy z králíka 80g ječných těstovicn 4 vejce lžíce řepkového oleje 150g tvrdého sýra sůl, pepř, olej na vymazání pekáče Uvaříme maso z králíka, brokolici rozkrájenou na růžičky a těstoviny - vše zvlášť. Do vymazaného pekáče klademe střídavě vrstvu brokolice,...
1 | 2 >>